رشته انستزی (در مقطع متوسطه) یكي از شاخه های علوم صحی است که هدف آن تربيت قوای بشری كارآمدي است كه هر ۱ يا ۲ نفر از آنها بتوانند به عنوان معاون يك متخصص انستزی زير نظر وي در عملیاتخانه انجام وظيفه نمايند. محصلان این رشته در مراکز صحی در امر بیهوش ساختن و به هوش آوردن مریضان زیر نظر متخصصین بیهوشی و تحت نظارت مستقیم ایشان ایفای وظیفه مینمایند.
دروس این رشته به صورت نظری، عملی و کارآموزی میباشد.
تعریف انستزی
انستزی یکی از بخش های علوم صحی اسکت که در آن اصول و شیوه های مختلف بیهوشی، وسایل و ادویه مربوط به آن مورد بحث قرار گرفته و مراقبت از مریضان تحت بیهوشی عمومی و بی حسی موضعی را در مراحل قبل، حین و بعد از بیهوشی ساحه فعالیت آن را تشکیل میدهد. اهمیت انستزی در واقع زمانی آشکار میشود که ما در حالت بیداری سوزنی به دستمان فرو رود، در واقع آن وقت است که لطف یک انستیزیلوگ در حق مریض آشکار میشود.
اهداف رشته انستزی:
انستزیلوگ کیست؟
انستزیلوگ يکي از اعضای تکميل کننده تيم تداوی مریض است که جهت بهبود بخشيدن به شخص مریض از طریق مراقبت های قبل از بیهوشی، زمان بی هوشی و بعد از بی هوشی وظیفه اجرا کرده و در مرکز صحی حضور دارد.
وظایف حرفه ای انستزیلوگ:
الف) بررسی وشناخت بیمار قبل از عمل
ب) مراقبت های قبل از بیهوشی
ج) مراقبت های حین بیهوشی
د) مراقبت از بیمار بعد از بیهوشی
توانایی های فارغان رشته انستزی:
آينده شغلي ، بازار كار:
محل کار انستزیلوگ در شفاخانه ها، کلنیک های جراحی و مراکز ایمیرجنسی میباشد. بیشتر انستزیلوگ ها در شفاخانه ها و بعضی در مراکز عمل های سرپایی مشغول به کار هستند. محل احتمالي استخدام مي تواند شفاخانه ها، كلينيكها و پاراكلينيك هاي دولتي و خصوصي، ادارات ، سازمانها و به عنوان استاد در دانشكده ها و انیستیتیوت ها …. باشد.